jueves, 13 de septiembre de 2007

COMUNICAT D’ELS VERDS ESQUERRA ECOLOGISTA PV EN RELACIÓ A LA REUNIÓ DEL COMPROMÍS D’AHIR 12 DE SETEMBRE

Davant els darrers esdeveniments en relació a la reunió de la Comissió política del Compromís convocada (per EUPV) per avui dimecres, ELS VERDS Esquerra Ecologista del País Valencià manifestem:

1. Entenem que la petició d´ajornament de la reunió, sol.licitada pel Bloc fa ja dies, estàba ben fonamentada, tenint en compte, entre d´altres coses, que d´ací tres dies pot canviar de manera important la situació de dues diputades d´EUPV sotmeses a un procediment d´expulsió. Açò té una evident repercussió en el Grup Parlamentari i en el seu funcionament, que aconsella l´ajornament de la reunió fins conèixer com queda resolta la seua situació. Per altra banda, EUPV ha oferit públicament una reunió “bilateral” al Bloc, a posteriori de la reunió prevista per aquesta vesprada, cosa que ens deixaria a les demés entitats en una situació de simples comparses. Entenem que la seqüència lògica hagués estat, en el seu cas, la següent: primer, ajornar la reunió general; en segon lloc, si EUPV ho creu necessari, tractar bilateralment amb el Bloc les coses que calga; i, finalment, fer la reunió de la Comissió del Compromís, amb tots els seus integrants, després de saber si han estat o no expulsades d´EUPV les dues diputades en qüestió. Invertir la seqüència lògica deixa sense sentit la reunió conjunta.

2. La resolució del Grup Parlamentari del Compromís anunciant que no acudirà a una reunió que es justificava sobretot per la seua assistència i que només tenia un punt de l´ordre del dia, referit precisament a la situació que havia d´explicar el Grup Parlamentari, fa que la reunió estiga encara més buïda de sentit.

No obstant açò, hem decidit acudir a una reunió que trobem poc justificada i poc operativa, per escoltar els motius que argumenta EUPV i deixar constància de la nostra posició sobre l´únic punt de l´ordre del dia i altres aspectes que estan directament relacionats. En aquest sentit, farem constar en acta les nostres opinions recollides en un document que adjuntem.
En aquest document deixem clara la nostra posició favorable a que siga el Grup Parlamentari qui administre la subvenció econòmica que reb el Compromís, donat que considerem que és el sistema més just, clar i transparent. No considerem encertat que la Comissió Política pretenga modificar l´acord establert pel Grup Parlamentari al respecte.
Considerem que per arribar a acords en aquest tema, així com en qualsevol altre tema important no previst en el programa conjunt, ni detallat en el text del pacte, es requereix una majoria qualificada de més del 70% del vot ponderat dels components del Compromís en la Comissió Política. En cas contrari, no considerem vàlids, ni ens sentim vinculats ni obligats per acords adoptats sense aquests requeriments.
Així mateix entenem que l´actual proporció de vot atribuida a les diferents organitzacions dintre de la Comissió Política és irreal, injusta i injustificada i que s´hauria de canviar si es pretén un funcionament harmònic i constructiu de la Comissió. També opinem que si es vol superar l´actual crisi i fer que el Compromís dure tota la legislatura, sense tensions ni problemes, i que funcione a plena potència en el cumpliment dels seus objectius, EUPV hauria de fer autocrítica i rectificar, en la mesura del possible, una sèrie d´actuacions equivocades, unilaterals i prepotents que ha anat adoptant ja des de la preparació del pacte, durant la campanya electoral i després de les eleccions. Sense aquesta disposició és fa dificil trobar un clima de consens i de confiança mútua.

Finalment fem una crida a EUPV a que no s´aprofite quasevol incidència o discrepància per a provocar una situació de tensió i generar una expectativa de ruptura del Compromís.
El Grup Parlamentari del Compromís no s´ha de trencar, pase el que pase, i se li té que donar el màxim recolçament per a que treballe a ple rendiment en defensa del programa comú que ningú posa en qüestió. Per altra banda, cal treballar, amb esperit de consens i adoptant les millores que calga, per superar l´actual crisi i possar-se a preparar les imminents eleccions generals del 2008 i les futures autonòmiques del 2011. En ambdós casos, segueix sent necessària la conjuncció dels tres elements bàsics que constitueixen el nucli i l´essència del Compromís: el valencianisme progressista, l´esquerra transformadora i l´ecologisme polític. Ja és hora de saber qui aposta per aquests nous reptes i començar a defensar unes candidatures unitàries, superant l´actual crisi, que no ha de lastrar un necessari futur de confluència de forces transformadores i progressistes al País Valencià, contra el bipartidisme i contra l´hegemonia del PP.

ELS VERDS Esquerra Ecologista del PV

No hay comentarios: